Czy ktoś z Was wcześniej gotował w thermomixie?? Jeśli nie, to POLECAM GORĄCO!Jestem 3 razy na TAK: wygoda - szybkość - i bezpieczeństwo!
A za nami zajęcia kulinarne, na których ugotowaliśmy zupę-krem pieczarkową. PYCHA!
A o to składniki i sposób jej przyrządzenia:
• 300 g pieczarek
• 2 małe cebule
• 60 g masła
• 2 serki topione (kremowy)
• 1 kostka rosołowa
• 2 łyżeczki Vegety
• Pieprz
• 4 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• Śmietana 12%
Ponadto:
• świeża nać pietruszki do dekoracji
Wszystkie składniki, oprócz pietruszki umieścić w naczyniu i zmiksować – czas 7s, Obr. Poz. 5
Dolać 1 litr wody i gotować – czas 15 min, temp. 90 C, obr. poz. 2
Nałożyć miarkę i przytrzymując zmiksować - czas 30 s, obr. poz.8
Podawać z grzankami lub makaronem.
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz