środa, 2 listopada 2011

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami




Dziś powstała na naszych zajęciach PRZEPYSZNA zupa pomidorowa! Poniżej załączam niezbednie składniki oraz sposób jej przygotowania.
Smacznego!



Składniki:
• ½ kg pomidorów




• 2 małe marchewki
• 1 pietruszka
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki Vegety
• Pieprz
• Przecier pomidorowy
• Śmietana 12%
Ponadto:
• świeża nać pietruszki
do dekoracji
• urządzenie wielofunkcyjne Thermomix

Lane kluski:
• 2 jaja
• 3 łyżki mąki
• Szczypta soli





Sposób przyrządzenia:
Cebulę, czosnek, pomidory, marchew i pietruszkę włożyć do naczynia, zmiksować – czas 15s, obr. poz. 9
Dodać przecier pomidorowy, Vegetę, wodę, pieprz i gotować czas 15 min, temp. 100 C , obr. poz.2
2 minuty przed końcem gotowania zmienić na obr. poz. 2 i przez otwór w pokrywie wlać ciasto na kluski.
Po ugotowaniu dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę.

Wykonanie lanych klusek:
Wymieszać wszystkie składniki na kluski do konsystencji śmietany, wlewać ciasto do TM przez otwór w pokrywie obr. poz. 2, wsteczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...