poniedziałek, 12 marca 2012

Kapuśniaczek

Składniki: • 2 podudzia drobiowe • 1 łyżeczka curry • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki • 1 łyżeczka majeranku • 1 łyżeczka kminku • 1 cebula • 1 czerwona papryka • marchew, pietruszka, seler • 150 g pieczarek • 1/2 główki dużej białej kapusty • sól i pieprz Sposób przyrządzania: 1.Mięso umyć i włożyć do garnka, przyprószam curry, czerwoną papryką oraz majerankiem. Odstawić na bok. 2.Obrać cebulę i pokroić w piórka. 3.Paprykę umyć i pokroić w krótkie cienkie paski. 4.Obierać i oczyścić pieczarki, następnie pokroić w małe cząstki. 5.Z kapusty oderwać nieładne zewnętrzne liście, wykroić głąb, pokroić na małe kawałki. 6.Całość zalać zimną wodą, kapustę przyprószyć solą, kminkiem oraz majerankiem, przykryć i gotować pod „uchylonym przykryciem” na małym ogniu do momentu, aż warzywa zmiękną. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...