czwartek, 20 października 2011

Zupa - krem pieczarkowa

Czy ktoś z Was wcześniej gotował w thermomixie?? Jeśli nie, to POLECAM GORĄCO!
Jestem 3 razy na TAK: wygoda - szybkość - i bezpieczeństwo!

A za nami zajęcia kulinarne, na których ugotowaliśmy zupę-krem pieczarkową. PYCHA!

A o to składniki i sposób jej przyrządzenia:

• 300 g pieczarek
• 2 małe cebule
• 60 g masła
• 2 serki topione (kremowy)
• 1 kostka rosołowa
• 2 łyżeczki Vegety
• Pieprz
• 4 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• Śmietana 12%
Ponadto:
• świeża nać pietruszki do dekoracji


Wszystkie składniki, oprócz pietruszki umieścić w naczyniu i zmiksować – czas 7s, Obr. Poz. 5
Dolać 1 litr wody i gotować – czas 15 min, temp. 90 C, obr. poz. 2
Nałożyć miarkę i przytrzymując zmiksować - czas 30 s, obr. poz.8
Podawać z grzankami lub makaronem.

Życzę smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...