piątek, 20 stycznia 2012
Żurek Śląski
Składniki:
• Żurek na naturalnym zakwasie
• kiełbasa
• majeranek
• ziele angielskie
• liść laurowy
• pieprz
• ziemniaki
• jaja
Sposób przyrządzenia:
1.Kiełbasę pokroić w kostkę .
2.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę
3.Zagotować wodę, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki,
dorzucić czosnek, ziele angielskie i listki laurowe.
4.Gdy ziemniaki w wywarze będą już miękkie,
wrzucić pokrojoną kiełbaskę.
5.Wlać Żurek, wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem
Pogotować zupę razem przez chwile.
6.Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, pokrojonym ćwiartki.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz