poniedziałek, 20 lutego 2012
Zupa ogórkowa
Składniki: • 3-4 ogórki kiszone • Włoszczyzna: 2 małe marchewki,1 pietruszka, kawałek selera, 4 duże ziemniaki • Porcja rosołowa • 2 łyżeczki Vegety • Pieprz • 2 łyżki mąki pszennej • Śmietana 12% • Liść laurowy i ziele angielskie • Sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Włożyć do garnka umytą porcje rosołową oraz włoszczyznę. Gotować na małym ogniu, dodać jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 2 łyżki Vegety. Gdy warzywa będą miękkie dodać do zupy ogórkowej obrane ziemniaki. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dorzucić do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut, doprawić do smaku. Do osobnego kubeczka odlać dwie chochle zupy ogórkowej i rozrobić ją ze śmietaną i mąką, następnie wlać do garnka cały czas mieszając. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz