poniedziałek, 20 lutego 2012

Zupa ogórkowa

Składniki: • 3-4 ogórki kiszone • Włoszczyzna: 2 małe marchewki,1 pietruszka, kawałek selera, 4 duże ziemniaki • Porcja rosołowa • 2 łyżeczki Vegety • Pieprz • 2 łyżki mąki pszennej • Śmietana 12% • Liść laurowy i ziele angielskie • Sól i pieprz
Sposób przyrządzenia: Włożyć do garnka umytą porcje rosołową oraz włoszczyznę. Gotować na małym ogniu, dodać jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 2 łyżki Vegety. Gdy warzywa będą miękkie dodać do zupy ogórkowej obrane ziemniaki. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dorzucić do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut, doprawić do smaku. Do osobnego kubeczka odlać dwie chochle zupy ogórkowej i rozrobić ją ze śmietaną i mąką, następnie wlać do garnka cały czas mieszając.
Smacznego!
Tak Kochani, ferie już dawno za nami, a ja nie napisałam żadnego posta, za co bardzo przepraszam, ale już nadrabiam swoją nieobecność. Wiele się w między czasie wydarzyło, mianowicie moja przeprowadzka, szkolenia, poważna awaria samochodu,a to wszystko spowodowało, że mam braki w blogowaniu. Doszłam także do wniosku, że mój blog poświęcony Arteterapii wcale nie jest taki arte! Bardzo wszystkich przepraszam, ale musiałam się zagalopować:/ Mam nadzieje, że nikt się nie pogniewa, jeśli od czasu do czasu wrzucę scenariusz zajęć kulinarnych, które podchodzą pod Ergo. Tak więc po mimo tego zapraszam nadal wszystkich do korespondencji zemną. Pozdrawiam cieplutko
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...